Lateral Tenknings-Spørsmål


Lateral tenknings-problemer som krever at du følger nøye med på hvordan problemet blir skrevet.

1. En kvinne fødte to sønner som ble født på same time, same dag og same måned i same år. Men de var ikke tvillinger og kvinnen hadde ikke tilgang til en tidsmaskin. Hvordan kan dette være?

Svar: De var to i ett sett med trillinger (eller firlinger, etc.)

2. En mann kjørte alene i bilen sin da han spant av veien i høy fart. Han krasjet gjennom gjerdet og spratt ned en ravine før bilen falt ned i en stri elv. I det bilen sakte satt seg i ro i elva fant mannen ut at armen hans var brukket så han ikke kunne løsne setebeltet og komme se gut av bilen. Bilen sank til bunnen av elven. Han var fanget i bilen. Redningspersonell ankom to timer senere og fant mannen i elven, men han levde fortsatt. Hvordan?

Svar: Vannet i elven nådde bare opp til mannens brystkasse..

3. En politimann så en lastebilsjåfør som gikk feil vei ned en enveisgate, men han prøvde ikke å stoppe ham. Hvorfor ikke?

Hint: Lastebilsjåføren rygget ikke, og det var heller ikke et nødstilfelle.
Svar: Lastebilsjåføren gikk.

4. En mann kjøper ris til tolv kroner kiloen i Amerika og selger det for 50 øre kiloen i India. Som et resultat av dette ble han en millionær. Hvordan?

Hint: Dette kunne skjedd i virkeligheten, og det gjør sikkert det på en eller annen måte.
Svar: Mannen var en filantropist som kjøpte store mengder ris for å selge til fattige folk til en pris de hadde råd til. Han begynte som en milliardær, men han tapte så mye penger at han ble millionær!

5. En frisør sa nylig at han ville heller klippe tre kanadiere enn én person fra New York. Hvorfor?

Svar: Fordi han hadde tjent tre ganger så mye penger!

Puzzles

Translated by Jonas Ingelstad