Lateral Tenknings-Spørsmål


Lateral tenknings-spørsmål som krever litt fantasi for å løses.

1. Ikke langt fra Madrid ligger det en stor låve. Låven var helt tom utenom en død mann som hang fra midten av den midterste bjelken. Tauet rundt nakken hans var tre meter langt og føttene hans hang en meter over bakken. Den nærmeste veggen var seks meter fra mannen. Det er en vanndam i nærheten. Det er ikke mulig å klatre opp veggene eller langs bjelkene. Mannen hengte seg selv. Hvordan?

Svar: Han klatret opp på en isblokk som senere smeltet.

2. En kvinne har umotsigbart bevis for at mannen hennes var blitt drept av hennes søster. Både kvinnen og hennes søster sto foran dommeren. Dommeren sier, "Dette er den rareste saken jeg noen gang har vært borti. Selv om saken er fastslått kan ikke kvinnen foran meg bli straffet." Hvordan kan dette være?

Hint: Søsteren lever og kunne teknisk sett ha blitt straffet, men mest sannsynlig ikke ved lovene i det vestlige juridisk system.
Svar: Søstrene er siamesiske tvillinger.

3. Det var en mørk og stormfull natt da et par kjørte i full fart gjennom en utenlandsk by. Bilen brøyt ned og mannen måtte få hjelp av noen som kunne språket sitt. Han likte ikke å la kona være alene i bilen, så han rullet opp vinduene og låste bilen før han dro. Når han kom tilbake var bilen i like god stand som tidligere, men kona hans var død og det var en fremmed i bilen. Hva skjedde?

Hint: Mannen må ha vært vekk ifra bilen i mer enn et par minutter.
Svar: Kona skulle føde. De kjørte til sykehuset. Babyen ble født, men kona overlevde ikke fødselen.

4. Fem stykker kull, en gulrot og et skjerf ligger på en bakke ved et hus utpå landet. Ingen plasserte dem på plenen, men det er en logisk grunn til at de ligger der. Hva er den?

Hint: De har ligget der en stund
Svar: De ble brukt av noen unger som laget en snømann. Snøen har smeltet.

Puzzles

Translated by Jonas Ingelstad